Historie skupiny Projektil
Vznik skupiny se datuje na rok 1979. PROJEKTIL odstartoval svou popularitu jako předkapela MIROSLAVA ŽBIRKY a skupiny LIMIT (v té době Zlatého slavíka). Mezi z mnoha úspěchů skupiny PROJEKTIL patří účast na festivalu v NSR a v roce 1983 se umístil v posluchačské anketě rozhlasového pořadu Větrník na pátém místě před skupinami OLYMPIC a ELÁN. Dva roky spolupracoval s FRANTIŠKEM RINGO ČECHEM (autor některých textů Projektilu) jako studiová kapela. Po tragickém odchodu JIŘÍHO SCHELINGERA na nebeskou rockovou scénu JIRKA HOPP natočil s jeho starou sestavou singl Zemětřesení/Strážci majáku. Kariéra skupiny byla přerušena a zničena zákazy KSČ.
PROJEKTIL (2002) tvoří kytarista a skladatel
(spoluzakladatel skupiny ABRAXAS) IVAN SEKYRA,
zpěvák JIRKA HOPP. Další členové jsou MILAN DEKOJ(bicí),
TOMÁŠ HRUBÝ(baskytara) a MARTIN JEŽEK(klávesy)

Jen pro srovnání :
PROJEKTIL 1983-1985 J.HOPP, K.HOŠEK, Z.FÁK,
I.SEKYRA, M.SCHELINGER.
PROJEKTIL 1986 K.JENČÍK(bicí), I.SEKYRA(kytara),
J.HOPP(zpěv), S.BRADA(baskyt.)
Diskografie:
1982 SP Zahrada ticha - Uvadlé růže
1984 SP Planeta Gama - Muž ze Železných hor
1982 SP Noční vlak - Mám ztratit svou dálku
1984 SP Třešňová nálada - Marathon
1985 SP Madagaskar - Vzpomínky
1989 SP Lovci lebek - Kovárna
1983 SP Diskotéka - Jaký jsem byl (J.Hopp, F.R.Čech, K.Kahovec)
1981 SP Zemětřesení - Strážci majáků (J.Hopp a sk. F.R.Čeha)
1983 LP + MC František Ringo Čech 1983
1998 CD + MC Best of PROJEKTIL - Zpátky do Zahrady ticha
( po této desce se zaprášilo během tří měsíců)
Veřejný dialog
Jméno / odeslat anonymně
Opište prosím kontrolní kód "4998"
čus,mám jednu srandu k Deceptu. Někdy v létě 93,4,5 hráli na parketu řáholec v Hodousicích pouťovou zábavu. Ten den,byl v tv film Hoří,má panenko!,kde při pouťovej zábavě něco začne hořet. A to se stalo i ten den,akorát nikdo nevěřil,že je to pravda,protože mnozí šli na pouťovou až po tom filmu. Já tam nebyl,ale ráno mi to říkali u nás v JZD,bylo to v sezóně a měl jsem službu v dílně.
Dávám sem odkaz na moje stránky, kde najdete seznam nahrávek co mám a co sháním. pokud budete mít někdo zájem o něco co mám a můžete mi i něco nabídnout, napište na uvedený E-mail. V nedávné době jsem sehnal cca 60 rockových raritních věcí, o Vánocích plánuji stránky aktualizovat.

http://rockoverarity.hostuju.cz/
Ahoj,nemá někdo něco od západočeské kapely Expander ?
Jen dodám, že skupina byla založena v roce 1986 v Plzni a hrála ve složení Daniel Dobiáš - voc,g
Martin Nový - g, Roman Heiný - bg, Miroslav Šír - ds, až do konce roku 1990.
Já vím,ale jen to sehnat. I když Dan Dobiáš asi něco má.Asi před půl rokem jsem mu psal a slíbil,že sežene,ale asi zapomněl
pegas
Pro lepší komunikaci je třeba více slov.
http://uloz.to/xMncM5Td/pegas-mp3
Ahoj.Má někdo nahrávky Nové Formace ?
Díky.To už byly Formace s klávesy. Mám kdesi ještě starou dobrou
sestavu . Něco od UH bandu či Titanu nemáš ?
http://uloz.to/xBTM9SjJ/titan-best-of-1985-2002cz-rar
Ukázka "songu" Běhna kapely In Somnis
https://www.youtube.com/watch?v=ptgk7UWAyKw
Zdravím, zasílám odkaz nové kapely In Somnis
http://insomnis.webnode.cz/
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one